Afdrukken

Heb je zin om het spelletje te proberen maar je weet niet goed hoe en wat? 

Baseball & Softball is een zomersport, waarvan de competitie van begin april tot eind september loopt. Trainingen beginnen in januari. Titans BSC verwelkomt graag nieuwe speelsters en spelers. Je kan vanaf de leeftijd van 7 jaar starten. De meeste van onze ploegen spelen in een competitie waar er gemengd (M/V) wordt gespeeld..

Afhankelijk van je leeftijd kom je terecht in een ploeg die het beste bij je past:

JEUGD

Kinderen kunnen vanaf 7 jaar bij ons terecht om te komen proeven van deze leuke sport. Ze worden in verschillende leeftijdsgroepen ingedeeld en spelen gemengd.

Hieronder de categorieën:

 

RECREANTENPLOEG

De naam spreekt voor zich. Hier spelen onze leden die op een aangename en ontspannende manier deze sport willen beoefenen. Ze trainen eenmaal per week en nemen deel aan tornooien van een gehele dag en dit door heel Vlaanderen. Deze tornooien zijn te vergelijken met een familie uitstap. Het gemengde karakter is een verplichting om deel te nemen aan een tornooi. Veel van onze spelers zetten hier hun eerste stapjes naar een andere ploeg binnen onze club.

 

SLOW PITCH

Hier komen de spelers aan bod die behoefte en tijd hebben om elke week aan een competitieve sport deel te nemen. Ze trainen minimaal eenmaal per week en hebben om de twee weken een wedstrijddag waarop twee wedstrijden worden gespeeld. Ook hier is het gemengde karakter een verplichting om deel te nemen aan de competitie.

 

FAST PITCH

Hier gelden dezelfde principes als bij de Slow Pitch.  De spelers trainen minimaal eenmaal per week en spelen elke week op vrijdagavond of zaterdagavond.  Het verschil tussen Slow- en Fast Pitch ligt in de snelheid van aanwerpen en handelen. Er wordt niet gemengd gespeeld. Heren en dames hebben hun eigen competitie.